Om BoostDinBusiness

,,Hej, jeg hedder Majken, og jeg er kvinden bag BoostDinBusiness.

 

Jeg har aldrig passet ind på det traditionelle arbejdsmarked med chefer der bestemmer, storrumskontorer, fastlagte frokostpauser, længsel efter at det bliver fredag og knugen i maven om søndagen, fordi hele møllen snart starter forfra igen.

 

Trangen til at bestemme over mit eget arbejdsliv har jeg ikke fra fremmede.

 

– Min mor er selvstændig terapeut, min søster er selvstændig psykolog, og selvom min far altid har været universitetsansat psykolog, har han haft et meget frit arbejdsliv med forskning, rejser og masser af selvbestemmelse.

Det fik jeg også hurtigt skabt for mig selv som nyuddannet antropolog. Mine ansættelser som konsulent i både det private og det offentlige indebar hel eller delvis hjemmearbejdsplads, og chefer der sad i andre byer end mig.

Alligevel var det ligesom bare ikke HELT nok. Og da jeg blev færdig med en 2-årig coachuddannelse, besluttede jeg mig for at begynde at skabe et andet arbejdsliv for mig selv i stedet. Et arbejdsliv som passede til MIG.

 

Jeg startede i det små med at coache i fritiden og oprettede et firma, jeg kaldte Århus Coaching. Fordi jeg tænkte, at så kom alle i Århus, der havde brug for coaching, jo til mig – og så var jeg flyvende som selvstændig. 

 

ØH. NOT SO MUCH!

 

For der var allerede dengang masser af coaches – og jeg anede ikke, hvordan jeg skulle få kunder:

 

  • Jeg kunne ikke finde ud af, hvad jeg skulle skrive på min hjemmeside – hvad skriver man lige om coaching?
  • Jeg fik lavet hundredevis af ligegyldige visitkort – som min datter og hendes veninder endte ned at lege kontor med i årevis.
  • Og jeg hængte nogle opslag op i lokalområdet – som ingen reagerede på.

 

Desuden turde jeg ikke tage noget for min coaching, for jeg var jo ny ud i den verden, andre havde meget mere erfaring end mig – og jeg skulle jo lige øve mig.

 

Da mine få coachklienter begyndte at troppe op med blomster og chokolader, for den fantastiske hjælp de fik af mig, begyndte jeg efterhånden at tage den svimlende sum af 200 kr. i timen for mine ydelser!

 

Min manglende evne til at (turde at) tjene penge + min i øvrigt helt usynlige business + min forundring over, at det var helt anderledes svært at starte op som selvstændig, end jeg havde forestillet mig, gjorde, at jeg kastede mig over alverdens kurser, onlineprodukter, bøger, videoer, nyhedsbreve, blogs osv. om emnet, og det gik op for mig, at jeg havde begået samtlige fejl i grønspættebogen for iværksættere:

Jeg havde ingen niche, ingen målgruppe, jeg turde ikke gå synligt ud i verden med mit unikke koncept – og godt det samme, for jeg havde slet intet koncept at gå ud med, for jeg skilte mig på ingen måde ud fra alle de andre coaches derude – jeg anede simpelthen ikke hvad jeg lavede.

 

Men da jeg lærte, hvad der skulle til, og hvordan jeg kunne skabe mit drømmeliv som selvstændig, SÅ skal jeg ellers love for, at der skete noget!

 

På blot een weekend i sommerhus på Fanø fik jeg fundamentet i min business på plads; Jeg fandt ud af, hvem jeg var den bedste til at hjælpe og hvordan jeg fik MIT unikke budskab ud på en måde, så lige netop MINE idealkunder ville vælge mig, fordi vi var det bedste match.

Jeg fik skabt mit koncept, lavet al indholdet til min hjemmeside, skrevet et 2 timers foredrag, op kreeret et 5-dages kursus. SÅDAN! Nu var jeg på vej, og i januar 2011 sagde jeg mit job op og sprang på hovedet ud i livet som selvstændig med firmaet BoostDinBusiness.

 

Det betød dog ikke, at kunderne og pengene bare kom væltende, for jeg havde stadig to store udfordringer:

 

  • – Den ene udfordring var min frygt for at stille mig synligt frem i verden med min ekspertise og mit budskab. Jeg begyndte i det små at holde webinars og foredrag, skrive nyhedsbreve og forsøge at sælge mine ydelser. Men det meste af tiden gemte jeg mig på mit kontor bag min computer, mens jeg håbede på at telefonen ville ringe.
  • – Min anden udfordring var faktisk, at jeg jo udlevede min store drøm om at være min egen chef. For chefen (jeg) var meget, meget sød og forstående overfor, at jeg er et nydelsesmenneske, som ikke er god til strukturer og planlægning, og som elsker at studere og tilegne mig ny viden.

 

Så jeg nød og nød, læste og læste, og ventede og ventede på at kunderne skulle finde MIG – så jeg ikke behøvede at jagte DEM.  

 

Efterhånden var vores opsparing opbrugt, arven fra min bonusfar var væk, efterlønsopsparingen var hævet.

Og de dagpenge jeg fik det første år som selvstændig måtte jeg sige fra, fordi systemet pressede mig mere og mere.

Så efter 1,5 år med en indtjening på SU-niveau mistede min mand tålmodigheden og spurgte, om det da for hulen ikke var meningen, at det her firma og al min viden skulle give en indtægt – eller hvad?

 

Den udmelding var en brat opvågning! For hvad nyttede alle mine kompetencer og min viden, hvis ikke mine potentielle kunder derude vidste, at jeg fandtes?

 

Det var fantastisk, at jeg havde fået styr på mit fundament og min unikke business, fordi det var afgørende for, at jeg ville kunne få noget ud af at gå synligt ud med mit budskab på et hav af platforme online og offline. Men nu måtte jeg for alvor ud i gul zone og synliggøre mig. Christ, jeg var ikke engang på Facebook, fordi jeg syntes, det var for skræmmende!

Nu var det slut med ikke at tage mig selv og min drøm alvorligt. Slut med at ‘lege’ selvstændig. Slut med at få beskeder far SKAT, når jeg indberettede moms, hvori de spurgte, om jeg nu også var sikker på, at det ikke var en hobby, jeg kørte, i stedet for et firma. Slut med ydmygheden, tilbageholdenheden og de små drømme.

 

Som jeg plejer at sige til mine kunder, når de står samme sted som jeg gjorde, så var det slut med at spille Ludo og samtidig håbe på at lande Rådhuspladsen i Matador! 

 

Nu har jeg haft BoostDinBusiness i over 12 år.

Jeg har en blomstrende business og det mest fantastiske arbejdsliv.

Jeg står HVER ENESTE DAG uden undtagelse op til en arbejdsdag, jeg elsker.

 

Selvom jeg de sidste mange år er blevet bedre til ikke at arbejde om aftenen og i weekenden, og nu holder adskillige ferier om året og mindst en måneds sommerferie, så går jeg aldrig og længes efter, at det bliver fredag. Og mine søndage er fulde af forventningens glæde over en skøn arbejdsuge, der venter forude, med fantastiske kunder, som jeg elsker at hjælpe, og med dage som jeg tilrettelægger, så de både er fulde af nydelse OG kundeflow.

 

Skal jeg også hjælpe dig med at udleve DIN drøm om et liv som selvstændig?

 

Så kan du f.eks:

 

Vi er ikke alle 8-16 mennesker, som kan nøjes med at brænde for vores fag 8 timer om dagen med faste kolleger, i faste rutiner og faste rammer. Nogle af os har en anden drøm at udleve. En drøm om et arbejdsliv, hvor vi er herrer og fruer i eget hus, hvor vi tager både friheden og ansvaret på egne skuldre. 

Det er sjovt, nydelsesrigt, udviklende – og udfordrende, vildt og skræmmende.  

 

Men vi ved jo: 

“At vove er at miste fodfæstet for en stund, ikke at vove er at miste sig selv”

 

Der er mange drager, der skal bekæmpes på vejen mod den succesfulde en-mands virksomhed, mange ting der skal læres, og kameler der skal sluges – og det er derfor BoostDinBusiness er her.

For at lette vejen for dig, så der bliver mere af det sjove og mindre af det grove.

For dig. For din business. For din drøm.

 

 

May it be a joyride!

 

Kærligst,

Majken.

 

Antropolog, forfatter, coach – og selvstændig langt ind i sjælen.                                                                                                                                                                                                

“Nu er jeg helt klar på, hvordan det skal gøres”

Jeg står foran at skulle starte mit firma op og er nu, efter at have været på kursus hos Majken, helt klar på hvordan det skal gøres, hvorfor og i hvilken rækkefølge!

Majken er meget kompetent, en god og nærværende lærer, og så mærker man, at hun er hvad hun taler om

Marilene Klein

“Majken, du får helt sikkert min anbefaling!!”

Majkens workshop var fuld af spændende og rigtig god information, ville gerne have mere 🙂 Professionel undervisning!! Godt, rammende og præcist! Spændende og interessant. God faglighed. Majken, du får helt sikkert min anbefaling!!

Hanne Sowinski

Vil du følge BoostDinBusiness fremover?

Så skriv dig op til det gratis nyhedsbrev