Hvor mange nyhedsbreve abonnerer du på?

Hvor mange blogs følger du?

Og hvor mange podcasts?

Og Youtube-kanaler?

 

Hvor mange følger du på Facebook?

Og på Instagram?

Hvor mange webinars er du tilmeldt?

 

Hvor meget ‘brugbar viden’ har du gemt i Evernote?

Hvor mange onlineprodukter har du købt og skimmet, som nu ligger og venter (i dropbox, på computeren, i ekstern hard drive, i Simplero) på, at du får tid til virkeligt at arbejde dem igennem?

 

Som jeg skrev om HER, så begik jeg MANGE fejl, da jeg startede op som selvstændig. Men den største af dem var nok mit learning not earning mønster, som drev min mand til vanvid og min økonomi i ruiner.

 

Jeg elsker at lære nyt, og som nystartet selvstændig så jeg mit snit til at lære, lære, lære – og så lige lære lidt mere:

Læse nyhedsbreve, artikler, bøger og blogs i lange baner, lytte til et hav af podcasts, foredrag og webinars, se oceaner af videoer og investere i en endeløs række af kurser og produkter.

Sidde i hyggetøjet, når familien var taget afsted om morgenen med en god kop kaffe i hånden, uden at behøve at drøne ud af døren på arbejde. Og så bare fordybe mig i ny læring.

 

Aaaaah, jeg havde det hver eneste dag som Peter Plys:

 

Peter Plys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og hey, det er GODT. Det er sådan, man bliver en ekspert på sit felt!

Problemet var bare, at jeg aldrig kom i gang med at bruge al min viden, at omsætte den til praksis, at implementere det jeg lærte – og ikke mindst gå synligt ud i verden med det!

I stedet følte jeg mig bare mere og mere forvirret, overvældet og stresset – og kunne til sidst ikke overskue at bruge al den viden, jeg havde tilegnet mig.

Jeg var en fanatisk vidensindsamler, som sad trygt bag computerskærmen og som aldrig fik omsat min viden til business boostende handling.

 

Der er mange måder at være en fanatisk vidensindsamler på. Prøv at se, om du kan finde dig selv blandt en (eller flere) af disse 7 typer:

 

 

Fanatisk vidensindsamler type 1: Nyhedsbrevs-Nanna.

 

Du abonnerer på hundredevis af nyhedsbreve, bruger rigtig meget tid på at læse dem og gemme dem i undermapper i dit mailsystem – og føler dig ret overvældet af alle de mange forskellige råd og muligheder og ting du får at vide, du skal gøre.

 

 

 

 

 

 

 

Fanatisk vidensindsamler type 2: Facebook-Fanny.

 

Du bruger en hel del tid på Facebook i løbet af en (arbejds)dag. Du følger opslag i grupper, du er medlem af, svarer på venneanmodninger, scroller igennem alt det sidste nye, falder over links til spændende artikler – og mærker en nedtrykthed over, at det ikke er dig, der er i vælten derinde – synlig og aktiv og kendt.

 

 

 

 

 

 

 

Fanatisk vidensindsamler type 3: Webinar-Wendy.

 

Du er hele tiden tilmeldt nye spændende webinars. Nogle af dem får du set, andre når du ikke, selvom du har sat et flag ved alle de mails med genudsendelser, som du skal huske at få set – og på webinarerne suger du til dig af den gratis viden, men undlader at investere i de produkter, der bliver solgt, fordi du ikke har råd.

 

 

 

 

 

 

Fanatisk vidensindsamler type 4: Onlineprodukt-Oda.

 

Modsat Webinar-Wendy ved du godt, at al den gratis viden, du suger til dig, kun er toppen af isbjerget, og at du bliver nødt til at investere i ordentlig læring, for at få succes med dit firma. Men nu er du ved at drukne i ubrugte onlineprodukter, som du har købt og lige hurtigt tjekkede ud, da du downloadede dem og var spændt på indholdet – og som du så lovede dig selv sidenhen at vende tilbage til og arbejde ordentligt med.

 

 

 

 

 

 

Fanatisk vidensindsamler type 5: Statistik-Stine.

 

Du har lært, at det er vigtigt at følge med i statikken på din hjemmeside og i dine opslag på sociale medier, så du vender tilbage til dine statistikker igen og igen – og bliver ofte skuffet og frustreret over, at ingen af de 17 personer, der besøgte din hjemmeside, tilmeldte sig dit nyhedsbrev, eller at kun 3 personer likede dit opslag på Facebook (og din bedste veninde var som altid den ene af de 3).

 

 

 

 

 

 

 

Fanatisk vidensindsamler type 6: Misundelige-Minna.

 

Du holder et skarpt øje på dine konkurrenters gøren og laden; deres nyeste blogindlæg, hvad de nu har fundet på af interessante tiltag, hvordan deres hjemmesider ser ud, hvor mange der henviser til dem alle mulige steder, og hvor godt det hele ser ud til at gå for dem – med det resultat at du føler dig mere og mere handlingslammet og opgivende omkring dine egne muligheder.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fanatisk vidensindsamler type 7: Alle-typerne-Anna.

 

Jeg var ALLE typerne i en skøn forening: Jeg læste nyhedsbreve i lange baner, konsumerede et hav af videoer og podcasts, pløjede mig igennem blogindlæg efter blogindlæg, sprang med på webinars fra hele verden og brugte timer på at lure på alle mine konkollegers gøren og laden på sociale medier, mens jeg fik det dårligere og dårligere over deres synlighed og min egen usynlighed.

 

 

 

 

 

 

 

Og det er virkeligt en af de pinefulde ting ved learning not earning fælden – at man ender med at sammenligne sig selv med de andre udbydere indenfor ens felt og den sammenligning falder ALDRIG ud til ens egen fordel. For det kan den ikke, så længe man ikke tager handling på al sin læring.

 

*

 

Skal det være slut med at være en fanatisk vidensindsamler? Er du klar til at tage HANDLING? Til at gøre det RIGTIGE? Og KUN det? Trin-for-trin, med mig ved rorpinden til at styre dig hele vejen igennem processen?

Vil du gå den LIGE vej?

GØRE det der skal til?

I den rigtige RÆKKEFØLGE?

På den ENKLE måde?

I stedet for at blive VED med at gøre ting, der ikke virker ORDENTLIGT, som ikke har NOK effekt.

 

Så er du meget velkommen på Mentorforløbet 2023-24. Vi starter mandag d. 2. oktober!

 

LÆS MERE OM FORLØBET HER >>>>

 

Kærligst,

Majken.